2 seizoenen
Luister hier alle podcasts
Podcasts seizoen 2022
De gebroeders Hoogerbrugge nemen de Britse politiek messcherp onderhanden, laten zich verbazen door de kwaliteit van Brabantse slagers en drinken – om Putin te pesten – een wijn uit Azarbaijan. Is de wijn lekker? Hoor het in de podcast!
Gewoon, om Rusland een beetje te plagen, drinken we een wijn uit een buurland van de Rode Beer. En die wijn valt helemaal niet tegen. Ondertussen laten we politiek en samenleving de revue passeren en nemen we iedereen de maat. Want zo zijn wij nu eenmaal…
Wat hebben deze aflevering en Olga Lowina in gemeen? De broers zullen het antwoord niet geven, maar ze doen hun best…
We dronken een zeer ferme, maar ook aangename Lalande de Pomerol. Philip dacht de wijn blindelings te kunnen plaatsen. Luister hoe hij het er van afbracht. Ook legt Peter uit waarom die bekende Nederlanders wel vreemd móeten gaan, om een bekende Nederlander te kunnen blijven.
Een aflevering met wat weemoed over verre, zonnige streken. De gebroeders vragen zich af of er deze zomer een tekort aan bbq-aansteek-blokjes zal zijn…
In deze tijden van inflatie is de fles van 5 euro vandaag de fles van 3 euro van gisteren. Wat hebben de gebroeders te zeggen over zo’n fles van 5 euro vandaag?.
Zijn de broers het eindelijk een keer eens met Hamersma? En welke Nederlandse zanger is geen knip voor de neus waard? Hoe gaan we om met laadpaalklevers? Dit alles en meer in aflevering 36 van te Wijn en niet te Wijn.
…eigenlijk ‘Moldavië’ , maar dat allitereert niet zo lekker. De gebroeders vieren het vertrek van de griep met een feestelijke en weinig pretentieuze ‘Champenoise’ uit het oosten van Europa. Er komen ook best wel leuke dingen uit die streek, concluderen we.
Komt bakkersbrood echt van de bakker? En wordt de ware Nederlandse Tom Pouce nog wel gemaakt? Deze vragen zullen in de podcast worden beantwoord.
De broers halen herinneringen op aan de plek waar hun wiegje werd geboren: aan de voet van de Crooswijkse Heineken brouwerij.
De broers denken dat zij met hun wijnkeuze het weer kunnen beïnvloeden en Philip verrast ons met een uitgelezen verzameling schandalige plaatsnamen
Achterdochtig als de broeders zijn, betwijfelen zij de waarde van een wijnmedaille, die nooit uitgereikt lijkt te zijn…
De broers zijn het hartgrondig oneens over de wijn van de week, maar de Liebframilch test (die weken eerder door Peter was beloofd) levert toch weer verassende resultaten.
De podcasters maken zich vrolijk over de lokale partijen en hun creatieve pogingen om kiezers te trekken en ze zijn het hartgrondig oneens over de wijn van deze week…
De Podcasters laten zich niet afleiden door wereldgebeurtenissen en weten zich hier in gesterkt door de aanzienlijke hoeveelheid wijn die zij reeds vóór de uitzending nuttigden!
De podcasters maken zich druk om het koningshuis, Rotterdamse muziekfestivals en de slechte verkrijgbaarheid van rode Provençaalse wijn.
Door de omstandigheden gedwongen zitten de podcasters mijlen van elkaar verwijderd, maar doen alsof van niet. Als dat maar goed gaat…
We zoeken naar onze groene roots met een verassend goede natuurwijn. Onze podcastgast René verplicht ons tot nadenken over netelige kwesties, maar liever verlagen we ons tot populaire cultuuruitingen waarbij Peter zijn broer terecht wijst!
Hoeveel liter water kan je koken met één te hard rijdende Bugatti? Hoe verleng je het leven van een koe? Belangrijke vragen waar wij ons in deze podcast over buigen. Verder: Philip neemt ons mee naar voorbije jaren met zijn muziekkeuze, terwijl Peter eindelijk het verhaal over zijn scheiding vertelt.
Zonder de luchtige toon van de podcast geweld aan te doen maken we ons druk over het verlies van gastronomisch cultureel erfgoed. Peter doet een poging het Crooswijks dialect te redden van de ondergang, beoordeel zelf of hem dat is gelukt. Philip weet een aantal obscure sporten uit de vergetelheid te rukken…helaas.
Philip is er aanvankelijk niet bij, maar dankzij ‘den modernen techniek’ weten we hem toch in de studio te krijgen! Onze conclusie: Portugal is een mooi land, met lekker weer, mooie muziek en prima wijn!
Philip ergert zich kapot aan het verval van de Nederlandse taal, terwijl Peter zich waagt aan een aantal risicovolle voorspellingen voor het komende jaar. Ondertussen drinken wij een zeer verassende en aangename Italiaan uit de buurt van Napels.
Podcasts seizoen 2021
In deze laatste podcast van 2021 kijken we vooral níet terug op 2021, maar kozen 1988 als ons terugkijkjaar. Het jaar van de Bordeaux die wij dachten te gaan drinken…maar dat liep geheel anders. Was 1988 eigenlijk wel zo’n goed jaar?
A Kerstcast met twee gasten uit het verre Amsterdam. Neven van ons, zelfs. We onderwerpen hen aan een strenge quiz over hun Rotterdamse roots. Dat kan niet goed gaan… o ja, we drinken een heel fijne rode wijn uit het land van Taranto, de Tarantella, de tarantula en het tarantisme!
Wat heeft Chili te maken met Max Verstappen? Niet veel, denken we. Maar het is een mooie titel.
De originele Sinterklaasliedjes werden geschreven in de 19e eeuw. De gebroeders Hoogerbrugge maakten wat eigentijdse updates in de teksten.
De titel van deze podcast is alleen te begrijpen na het beluisteren hiervan. Maar wat wij van de wijn van de week vinden: daar zit geen woord Spaans bij!
Een wijn met beide voeten in de grond.
Een volle rode wijn uit het noorden van Italie. En de uitzending is deze keer op een locatie buitenshuis, bij een uitstekende gastheer.
Ons het ’n Suid-Afrikaner in ons ateljee gehad. Ons agterneef Zeb was ook op besoek.
Een Spätburgunder van het zuiverste water, letterlijk.
Een witte wijn uit Italie en een korte recensie van wijnen in een kartonnen doos. Dit, en meer, in episode 11 van de beschonken gebroeders Hoogerbrugge.
We reizen (virtueel) af naar Een plaatsje in Oostenrijk waar een verrassende wijn ons op verrassende wijze verrast. Voetbal, koningshuis, krantenkoppen, benzineprijzen en astrologie: niets blijft onbesproken.
OK. Niet een hele goedkope fles uit het onderste schap. Maar wel een bijzondere. Met een verassende afdronk. Wat nog meer? Amsterdam. En voetbal. En Meghan en Prinses Alexia. Een waar smörgåsbord van observaties en meningen.
Scherpe analyses van het nieuws, kritische beschouwingen over de samenleving en wetenschappelijke analyses van recente ontwikkelingen. Zet je stoel vast en gesp je goed in, want daar gáán we!
De wijnkenners wordt het vuur aan de schenen gelegd. Kunnen zij zich bewijzen? Hoe zwaar is licht en waarom. Ook weleens verrast op op het toilet door dat wat er niet is, maar wél had moeten zijn? Flip legt uit.
Chic en deftig of verarmde adel? Gaat deze wijn het achterste van onze tong zien? Verder: we mogen weer de terassen op, maar wie gaat ons bedienen? Welke miljardenbedrijven vroegen staatssteun aan? Het bewijs van de platte aarde en natuurlijk veel geslurp, gesmak en poignante stiltes…
Een warme rondborstige Italiaan, vol van geuravonturen en smaakverassingen
Een witte Bourgogne uit de Languedoc, hoe is het mogelijk?
Deze episode drinken we een eenvoudige, niet al te dure, maar toch verrassende Riesling. We nemen wat onderwerpen uit de wetenschap onder de loep en we hebben nog steeds geen antwoord gekregen van Hamersma.
De PLUS supermarkt, wat heeft die ons te bieden? Is Italië een wijnland? Hoe denken wij over het Songfestival in Rotterdam, de Grote Hamersma en eerlijkheid in wijnbeoordelingen?
Een beetje Rutte, wat taalergernis, rekenonderwijs en meer…
Hallo luisteraars !!
Onze website is live. Luister hier naar onze podcasts en lees ons blog. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en lekkere wijnen !!